CALLOWFIT Vlees of Kip recepten

In deze recepten wordt het Callowfit product gebruikt

Makkelijk en snel!

De sauzen van CALLOWFIT® hebben een stevige en romige consistentie en zijn geschikt voor elke maaltijd of gewoon om te dippen.
Met 1-5 calorieën per portie maak je van iedere maaltijd een gezond feestje!
Elke dag lekker eten met man/vrouw en kinderen en toch binnen korte tijd 10kg verliezen.
Dat kan met de recepten die passen binnen het supplementen dieet.
Van een lekkere snelle maaltijd tot heerlijke bakrecepten.

BBQ rozemarijn steak rollen

INGREDIENTEN

  • 4 SNEETJES ENTRECÔTE À 100G
  • 2 THEEL. OLIJFOLIE
  • 2 THEELEPELS VERSE ROZEMARIJN, GEHAKT
  • 2 KNOFLOOKTEENTJES, GEHAKT
  • 2 RODE PEPERS
  • 1 GROENE PAPRIKA
  • 1 COURGETTE
  • 100 G CHAMPIGNONS
  • SMOKEY BBQ SAUS
  • VOORBEREIDEN: 5 MINUTEN
  • BEREIDEN: 20 MINUTEN
  • PERSONEN: 4

Verwarm de grill voor op hoog vuur. Snijdt ondertussen de groenten in reepjes, voeg een theelepel olijfolie toe aan een pan en bak op middelhoog vuur.
Snijdt de biefstuk in dunne plakjes en bedek de binnenkant met Callowfit Smoky BBQ Sauce. Breng op smaak met zout, peper, rozemarijn en knoflook.
Rol de groenten in de plakjes vlees en fixeer met een tandenstoker.
Grill de steak rollen gedurende ongeveer 6 minuten terwijl je constant draait.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geroosterde kip met Provolone

INGREDIENTEN

  • 4 KIPFILETS
  • 4 PLAKJES PROVOLONE
  • SAP VAN EEN CITROEN
  • 1 THEELEPEL ZOUT
  • 1 THEELEPEL ZWARTE PEPER
  • 1 THEELEPEL ITALIAANSE SPECERIJEN
  • 4 EETLEPELS OLIJFOLIE
  • 3 ROMA-TOMATEN, IN BLOKJES GESNEDEN
  • Honey mustard style saus
  • BEREIDEN: 15 MINUTEN
  • PERSONEN: 4

Pak een kleine kom, doe hierin de olijfolie, de helft van het citroensap, zout, peper en de Italiaanse kruiden en meng dit met een garde.
Leg de kip op een voorverwarmde grill. Op middelhoog vuur wordt de kip 5 tot 7 minuten per kant gegrild.
Meng ondertussen de tomaten met de andere helft citroensap en breng op smaak met zout en peper.
Bedek de kip met een plak provolon terwijl deze nog op de grill ligt.
Ongeveer 2 tot 3 minuten later zal de kaas gesmolten zijn. Honey mustard style saus toevoegen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spinazie, Pompoen en Kipfilet

INGREDIENTEN

  • – 400 GRAM POMPOEN⠀
  • – 100 GRAM SPINAZIE⠀
  • – 1 KLEINE UI ⠀
  • – 4 HELE TOMATEN ⠀
  • – 1 GEMARINEERDE KIPFILET (ONGEVEER 150 GRAM) ⠀
  • – FANCY GARLIC SAUS
  • VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN
  • BEREIDEN: 20 MINUTEN
  • PERSONEN: 1

1. Doe de pompoen in de airfryer en bak deze ongeveer 12 min op 180 graden in de airfryer. (voeg eventueel zout , peper en paprika poeder toe) ⠀
2. Snijdt ondertussen de ui en tomaten. ⠀
3. Deze kun je nu bij de pompoen toevoegen en laat de airfryer weer ongeveer 5 min draaien. ⠀
4. Voeg nu de spinazie toe. Kijk goed wanneer deze geslonken is. ⠀
5. Bak de kipfilet 8 min op 140 graden en daarna nog 8 min op 180 graden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Turkse burger salade met selderij en komkommer

INGREDIENTEN

  • 400G KALKOEN GEHAKT
  • 4 BLAADJES SNIJSLA
  • 1/2 KOMKOMMER
  • 2 STENGELS BLEEKSELDERIJ
  • 1 EETLEPEL VERS CITROENSAP
  • BEREIDEN: 15 MINUTEN
  • PERSONEN: 4

Meng in een kom het gehakt met knoflook, zout, peper en Callowfit Honey Mustard-saus. Vorm 4 pasteitjes van het vlees.
Bak de pasteitjes gedurende 7 tot 8 minuten op middelhoog vuur. Snijd ondertussen komkommer, selderij en rode ui in kleine stukjes.

Leg de ingrediënten op de sla bladeren.
Bedek de pasteitjes met komkommer, selderij en rode ui en breng op smaak met citroensap, zout, peper en een Callowfit-saus naar keuze.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geroosterde bloemkool met Duitse biefstuk

INGREDIENTEN

  • 300 GRAM BLOEMKOOL⠀
  • 100 GRAM KASTANJE CHAMPIGNONS⠀
  • 100 GRAM CHERRY TOMAAT⠀
  • 1 PUNT PAPRIKA ROOD⠀
  • 50 GRAM UI ⠀
  • OLIJFOLIE ⠀
  • PAPRIKA POEDER, ZOUT & PEPER⠀
  • 1 DUITSE BIEFSTUK
  • FANCY GARLIC SAUS
  • BEREIDEN: 35 MINUTEN
  • OVEN: 20 MINUTEN
  • PERSONEN: 1

1. Snijdt de bloemkool fijn in kleine roosjes en doe er wat olijfolie op, paprikapoeder, zout en peper. Plaats bloemkool al in de airfryer.⠀
2. Snijdt de andere groentes fijn. De kastanje champignons, paprika, tomaat en ui.⠀
3. Voeg de overige groentes. (De bloemkool heeft wat langer nodig dan de andere groentes) ongeveer 20 min op 200 graden in de airfryer in totaal! Dit is in de oven langer!
4. Bak de Duitse biefstuk in de pan.⠀
5. Mix alles samen en maak af met de fancy garlic saus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Salade kippendijfilet met champignons & ui

INGREDIENTEN

  • – 200 GRAM KIPPENDIJFILET ⠀
  • – VELDSLA ⠀
  • – 100 GRAM KOMKOMMER ⠀
  • – 50 GRAM CHERRY TOMAAT ⠀
  • – 50/75 GRAM KASTANJE CHAMPIGNONS⠀
  • – 1/4 UI ⠀
  • – 1 PUNT PAPRIKA ⠀
  • – 4 KLEINE AUGURKEN
  • BEREIDEN: 15 MINUTEN
  • PERSONEN: 1

1. Snijdt de kipfilet fijn. ⠀
2. Bak de kipfilet in een pan.⠀
3. Snijdt ondertussen de champignons en de ui.⠀
4. Laat de kip wat afkoelen als het gaar is.⠀
5. Bak de champignons en de ui samen.⠀
6. Snijdt ook de andere groentes.⠀
7. Maak het bord klaar met alle groentes en kip.⠀
8. Garneer de salade met lekkere honey mustard style.

 

 

 

 

 

 

 

 

Broodje Hamburger

INGREDIENTEN

  • 1 DUITSE BIEFSTUK
  • 1 SPELTBROODJE (85 GRAM)
  • VELDSLA⠀
  • KOMKOMMER⠀
  • RODE UI ⠀
  • AUGURK ⠀
  • RODE PUNT PAPRIKA ⠀
  • GARLIC SAUS
  • BEREIDEN: 20 MINUTEN
  • PERSONEN: 1

1. Bak de Duitse biefstuk rustig gaar in de pan. ⠀
2. Snijdt het broodje open en snijdt de groentes fijn. ⠀
3. Beleg het broodje met de groente en de Duitse biefstuk. ⠀
4. Je kan er voor kiezen om een plak kaas 30 + erop te leggen (ongeveer 65 kcal extra) ⠀
5. Groentes kun je natuurlijk ook naar eigen wens variëren. Garneer de burger met de heerlijke Fancy garlic saus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kip Paillard met citroen en kruiden

INGREDIENTEN

  • 4 KIPFILETS
  • 2 EETLEPELS OLIJFOLIE
  • 250 GR RIJST
  • 2 TEENTJES KNOFLOOK
  • 3 TAKJES ROZEMARIJN
  • 4 SALIEBLAADJES
  • 1 CITROEN, SCHIL EN SAP
  • BEREIDEN: 15 MINUTEN
  • PERSONEN: 4

Kook de rijst volgens de instructies van de verpakking. Hak de knoflook fijn samen met salie, rozemarijn, olie, citroenschil en sap.
Leg de kip dan 4 uur in de marinade.
Verwarm de grill goed voor en laat de kip hierop garen. Draai enkele keren om.
Leg de rijst en kipfilet op het bord. Garneer met rucola en Callowfit Tasty Toscana Saus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kip Fajita

INGREDIENTEN

  • 450 G KIPPENBORST
  • 3 PAPRIKA’S
  • 1 ZOETE UI
  • 2 EETLEPELS OLIJFOLIE
  • 2 THEELEPEL CHILIPOEDER
  • 2 THEEL. PAPRIKA
  • 2 THEELEPEL GEMALEN KOMIJN
  • 1 THEELEPEL KNOFLOOKPOEDER
  • 400 G BLOEMKOOL
  • KORIANDER
  • 2 EETLEPELS LIMOENSAP
  • BEREIDEN: 25 MINUTEN
  • PERSONEN: 4

Was de rijst en kook volgens de instructies op de verpakking. Snijdt de paprika’s en uien in fijne reepjes.
Kook de bloemkool in wat zout en prak deze hierna fijn.
Leg de kipfilet met paprika en uien op een voorverwarmde grill of in een pan.
In een kleine kom worden chilipoeder, paprika, komijn, knoflookpoeder en zout gemengd met
een theelepel Callowfit Tasty Toscana of Sweety Chili saus.
Dit mengsel wordt vervolgens op de kip uitgespreid en opnieuw een korte tijd op de grill geplaatst.
Verfijn de afgewerkte bloemkool met koriander, limoensap en leg deze op een bord met de rijst. Plaats nu de kip op de rijst.
Voeg tenslotte een fijne portie Callowfit Tasty Toscana of Sweety Chili Sauce toe aan het gerecht en serveer het.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Italiaanse salade Kippendijfilet

INGREDIENTEN

  • -30 GRAM PARMEZAANSE KAAS⠀
  • -GEMENGDE SLA⠀
  • -100 GRAM KIPPENDIJFILET ⠀
  • -40 GRAM ZONGEDROOGDE TOMAAT ⠀
  • -100 GRAM KOMKOMMER⠀
  • -20 GRAM CROUTONS ⠀
  • -50 GRAM MAIS
  • – FANCY GARLIC SAUS
  • VOORBEREIDEN: 15 MINUTEN
  • BEREIDEN: 10 MINUTEN
  • PERSONEN: 1

1. snijdt de kippendijfilet in stukjes⠀
2. bak de kipstukjes in de pan of doe ze in de airfryer ⠀
3. maak de salade klaar met de sla, komkommer en mais⠀
4. laat de tomaatjes goed uitlekken en snijd ze fijn. ⠀
5. maak de salade met de groente, kippendijfilet en als laatste de croutons met parmezaanse kaas.⠀
6. Heerlijk met fancy garlic saus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pittige Curry bloemkool en broccoli met kip

INGREDIENTEN

  • INGREDIËNTEN:
  • – 1 KIPFILET⠀
  • – 100 GRAM BLOEMKOOL⠀
  • – 100 GRAM BROCCOLI ⠀
  • – ONGEVEER 75 GRAM KASTANJE CHAMPIGNONS⠀
  • – CHERRY TOMAATJES⠀
  • – UI ⠀
  • – CURRY KETCHUP
  • BEREIDEN: 35 MINUTEN
  • OVEN: 20 MINUTEN
  • PERSONEN: 1

1. Snijdt de kipfilet in blokjes. ⠀
2. Snijdt alle groentes fijn. ⠀
3. Doe wat peper, zout en paprikapoeder op de bloemkool en de broccoli. ⠀
4. Doe de bloemkool en broccoli eerst in de airfryer op 200 graden.
5. Doe de andere groentes er na ongeveer 15 min bij. (ligt aan de airfryer en hoe “knapperig” de groente naar wens wilt hebben”. ⠀
6. Bak ondertussen de kipfilet gaar.⠀
7. Garneer met Curry Ketchup.