CALLOWFIT veganistische vegetarische recepten

Bij deze recepten wordt een product van Callowfit gebruikt

Makkelijk en snel!

De sauzen van CALLOWFIT® hebben een stevige en romige consistentie en zijn geschikt voor elke maaltijd of gewoon om te dippen.
Met 1-5 calorieën per portie maak je van iedere maaltijd een gezond feestje!
Elke dag lekker eten met man/vrouw en kinderen en toch binnen korte tijd 10kg verliezen.
Dat kan met de recepten die passen binnen het supplementen dieet.
Van een lekkere snelle maaltijd tot heerlijke bakrecepten.

Bonen Salade

INGREDIENTEN

  • VELDSLA⠀
  • KOMKOMMER⠀
  • CHERRY TOMAAT ⠀
  • ROSE UI ⠀
  • PUNT PAPRIKA ⠀
  • BOON CHILI BALLETJES (170 GRAM) ⠀
  • SWEETY CHILI SAUS
  • BEREIDEN: 15 MINUTEN
  • PERSONEN: 1

1. Snijdt alle groentes fijn ⠀
2. Leg de balletjes op de grill of maak ze lauw warm in een magnetron. Koud serveren is ook een mogelijkheid.
3. Maak het bord op met alle groentes. ⠀
4. Doe de balletjes erbij.⠀
5. Garneer met sweety chili saus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Belegde Bagels

  • INGREDIENTEN

    • BAGEL
    • TOMAAT
    • BOSUI
    • VEGAN BELEG NAAR WENS
  • BEREIDEN: 5 MINUTEN
  • PERSONEN: 1

Voeg bovenstaande ingrediënten toe en maak de Bagel tot een feestje!
Dit kan met verschillende variaties en smaakt heerlijk met de Smokey BBQ saus.

 

 

 

 

 

 

 

 

Rijst met fijngehakte soja en groenten

INGREDIENTEN

  • 200 GRAM RIJST
  • BROCCOLI
  • KORIANDER
  • GETEXTUREERDE SOJA
  • SWEETY CHILI SAUS
  • VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN
  • BEREIDEN: 25 MINUTEN
  • PERSONEN: 2

Snijdt alle groenten. Snijdt de soja fijn, en laat deze weken voor 50% in water gecombineerd met 50% sweet chili saus en laat dit weken totdat de soja zacht is geworden.
Bereid de rijst zoals op de verpakking is aangegeven.
Wok of kook de broccoli naar wens.
Voeg alles samen en maak je gerecht af met een vleugje sweet chili saus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Portobello Burger

INGREDIENTEN

  • 2 STUKS PORTOBELLO
  • VEGETARISCHE HAMBURGER
  • RUCOLA
  • TOMAAT
  • UI
  • GERASPTE KAAS
  • FANCY GARLIC SAUS
  • BEREIDEN: 30 MINUTEN
  • PERSONEN: 1

Snijdt de tomaat en ui alvast in stukjes. Door mooie plakjes van de ui te snijden kan je ook een mandoline gebruiken. Erg scherp, maar zeker effectief.
Bak de vegetarische burger zoals op de verpakking beschreven staat.
Snijdt het steeltje van de portobello af en gril de portobello in de grillpan mooi bruin. Hierdoor blijf je de lekkere krisp van de portobello behouden.
Beleg de burger en maak deze af met de heerlijke Fancy Garlic saus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pretzel burger met gerookte tofu

INGREDIENTEN

  • PRETZEL BURGER BROODJES
  • GEROOKTE TOFU
  • RADIJS
  • KOKOS OLIE
  • SLA
  • TOMAAT
  • SMOKEY BBQ SAUS
  • BEREIDEN: 20 MINUTEN
  • PERSONEN: 2

Snijdt de radijs in smalle plakjes.
Verhit de pan met kokosolie en grill de tofu samen met de radijs in de pan.
Voeg aan het broodje de sla, tomaat, radijs en tofu toe. Maak de burger af met de Smokey BBQ saus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Romige spelt pasta

INGREDIENTEN

  • SPELT PASTA
  • KOMKOMMER
  • RODE PAPRIKA
  • GEROOKTE TOFU BLOKJES
  • ONGEZOETE SOJA YOGHURT
  • HONEY MUSTARD STYLE SAUS
  • BEREIDEN: 25 MINUTEN
  • PERSONEN: 4

Bereid de spelt pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Snijdt de paprika, tofu en komkommer in blokjes. Voeg de honey mustard style saus toe aan ongezoete soja yoghurt.
De verhoudingen zijn te bepalen op smaak naar wens.
Voeg alle ingrediënten toe en geniet van deze heerlijke snelle maaltijd!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wrap met Falafel

INGREDIENTEN

  • 2 VOLKOREN WRAPS
  • 100 GRAM FALAFEL
  • RAUWKOST/GROENTEN
  • FANCY GARLIC KNOFLOOK SAUS
  • BEREIDEN: 15 MINUTEN
  • PERSONEN: 2

Bak de falafel in een pan met een beetje olie. Of doe ze in de airfryer.
Grill de wraps even kort van tevoren in de grillpan.
Beleg de wraps met rauwkost/groente en doe eventueel alvast een beetje saus in de wrap.
Verdeel de falafel over de wrap en vouw deze dicht. Je kan dit gerecht warm of koud eten.
Maak het af met nog extra Fancy Garlic saus toe te voegen!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bruine bonen burger met avocado

INGREDIENTEN

  • 2 BLIKJES BRUINE BONEN (ONGEVEER 400 G)
  • 100 G KIKKERERWTENMEEL
  • 2 THEELEPELS KOMIJN (GEMALEN)
  • 4 VOLKOREN BROODJES
  • 4 GROTE SLABLAADJES (BIJVOORBEELD IJSBERG)
  • 1 HALVE KROP RODE KOOL
  • 2 VERSE TOMATEN
  • 2 AVOCADO’S
  • 1 UI
  • VOORBEREIDEN: 10 MINUTEN
  • BEREIDEN: 30 MINUTEN
  • PERSONEN: 4

Kneed kikkererwtenmeel samen met fijngehakte ui, bruine bonen, komijn een vleugje Callowfit Smoky BBQ-saus tot een vaste massa.
Snijdt de rode kool in dunne plakjes en laat ongeveer 20 minuten op laag vuur sudderen, zodat het zijn bitterheid verliest.
Vorm vier burgerpasteitjes uit het deeg en bak ze ongeveer 7 tot 12 minuten op matig vuur en keer regelmatig om.
Schil ondertussen de avocado’s, snijdt ze in stukjes en plet ze met een vork. Breng de avocado op smaak met zout en peper.
Halveer de volkorenbroodjes, verspreid met de avocado crème en plaats er rode kool, burger, slablad en tomaat bovenop.
De burger is perfect afgerond met een klodder rokerig-pittige Callowfit Smoky BBQ-saus of een andere Callowfit saus naar keuze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pittige pasta met ballen

INGREDIENTEN

  • 130 GRAM PASTA
  • 400 GRAM ROERBAKGROENTEN
  • 1 PAKJE VEGA BALLETJES
  • 1 PAKJE PASSATA
  • 1 BLIKJE TOMATENPUREE
  • SCHEUTJE CALLOWFIT TASTY TOSCANA
  • ITALIAANSE KRUIDEN NAAR SMAAK
  • PARMI TOPPER (OPTIONEEL)
  • SAMBAL NAAR SMAAK (OPTIONEEL)
  • VOORBEREIDEN: 5 MINUTEN
  • BEREIDEN: 20 MINUTEN
  • PERSONEN: 2

Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak de groenten kort aan in een grote pan en voeg de balletjes, passata en tomatenpuree toe.
Laat de groenten en balletjes langzaam gaar sudderen.
Breng de saus op smaak met Italiaanse kruiden, een scheutje Tasty Toscana en wat sambal als je van pittig houdt.
Serveer met Parmi Topper voor de echte authentieke Italiaanse kaassmaak!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spelt pasta met tomaat en knoflook spinazie

INGREDIENTEN

  • SPELT PASTA
  • TOMAAT
  • SPINAZIE
  • 1 TEENTJE KNOFLOOK
  • FANCY GARLIC SAUS
  • BEREIDEN: 15 MINUTEN
  • PERSONEN: 4

Snijdt de knoflook en tomaten fijn.
Bereid de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
Wok ondertussen in een pan de spinazie gaar.
Voeg hierbij de knoflook toe en een portie Fancy Garlic saus.
Voeg alle ingrediënten samen en voeg wat extra Fancy Garlic toe om het gerecht af te maken!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pitabroodje met vegetarische shoarma

INGREDIENTEN

  • KOOLHYDRAAT ARME PITA BROODJES
  • VEGETARISCHE SHOARMA
  • RUCOLA
  • GERASPTE KAAS
  • FANCY GARLIC SAUS
  • BEREIDEN: 15 MINUTEN
  • PERSONEN: 2

Bereid de pita broodjes en vegetarische shoarma volgens de verpakking.
Beleg de pita met vegetarische shoarma, rucola en geraspte kaas.
Maak dit eenvoudige smaakvolle recept gemakkelijk af met de heerlijke Fancy Garlic saus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omelet uit mok

INGREDIENTEN

  • 2 EIEREN
  • 2 EETLEPELS MELK
  • 1 EETLEPEL GERASPTE CHEDDAR KAAS
  • 1 EETLEPEL FIJNGEHAKTE RODE PAPRIKA
  • 1 EETLEPEL GEHAKTE BIESLOOK
  • 1/2 THEEL. OLIJFOLIE
  • SNUFJE ZOUT EN ZWARTE PEPER
  • BEREIDEN: 2 MINUTEN
  • PERSONEN: 2

Smeer de binnenkant van de mok in met de olijfolie. Roer de eieren en de melk in de mok door elkaar.
Nu kunnen de kaas, paprika en bieslook worden toegevoegd.
Aan de hand van smaak kunnen er eventueel ook andere ingrediënten worden toegevoegd.
Het geheel is nu lichtjes gekruid en weer gemengd, zodat alles goed verdeeld is.
Nu worden de beker en de inhoud ervan in een magnetron geplaatst en gedurende 20 tot 30 seconden
op het hoogste niveau voor microgolven verwarmd (afhankelijk van het type magnetron).
Na deze tijd wordt de inhoud opnieuw gemengd met een vork.
Deze stap wordt herhaald totdat de gewenste consistentie is bereikt en de heerlijke omelet kan worden geserveerd.

Tip: De kooktijd is sterk afhankelijk van de microgolven. Bij 1000W zou het 20-30 seconden zijn.
We raden aan om 700-800W te gebruiken en het roeren om de 30-40 seconden te herhalen.
Dit vermindert het risico dat het ei rubberachtig wordt door overmatige hitte.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwarte bonen burger met frisse koolsalade

INGREDIENTEN

  • ZWARTE BONEN BURGER:
  • 450 G ZWARTE BONEN
  • 1/2 RODE PEPER
  • 1/2 KLEINE RODE UI
  • 2 TEENKNOFLOOK 5G
  • 1 EI
  • 60G BROODKRUIMELS
  • 1 THEELEPEL CHILIPOEDER
  • 1 THEELEPEL KOMIJN
  • ZOUT EN PEPER
  • OVERIGE INGREDIËNTEN
  • 4 HAMBURGER-BROODJES
  • 1 TOMAAT
  • 1/2 KOMKOMMER
  • EEN CALLOWFIT-SAUS NAAR KEUZE
  • KOOLSALADE INGREDIËNTEN
  • • 1/4 WITTE KOOL
  • • 2 EETLEPELS 1000 ISLAND DRESSING

Hamburger bereiding:
Giet de bonen af, was en droog op keukenpapier. Hak de peper, knoflook en ui fijn.
plet de bonen met een vork, voeg paprika, ui en knoflook toe.
Meng alles samen met de broodkruimels, ei, zout, peper en kruiden.
Vorm de afgewerkte massa in 4 gelijke hamburgers en koel gedurende 1/2 uur.

Koolsalade:
Halveer de kool en rasp dit fijn met een rasp, zout ze vervolgens 1 uur in.
Kneed de geraspte kool goed, tap overtollig water af en meng met de 1000 Island Style Saus van Callowfit.

Totale burger:
Snijd tomaten en komkommers en halveer de broodjes.
Bak hamburgers van beide kanten op middelhoog vuur.
Breng op smaak met een Callowfit-saus naar keuze:
Smokey BBQ, Sweety Chili of Honey Musterert Style – alles is mogelijk en gegarandeerd heerlijk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Omelet met Yamboon (knol)

INGREDIENTEN

  • 6 EIEREN
  • 150 G YAMBOHNE (KNOL)
  • 80 G WORTEL VAN DE SELDERIJ
  • 1 PEPER
  • 200 G COURGETTE
  • 1 JALAPENO PEPER
  • 1 EETLEPEL OLIJFOLIE
  • ZOUT EN PEPER
  • KORIANDER (VERS OF GEDROOGD)
  • BEREIDEN: 15 MINUTEN
  • PERSONEN: 2

Schil de knol en selderie en snijdt dit in reepjes. Was de paprika en snijdt deze ook in reepjes.
Klop de eieren kort met een garde en een scheutje Callowfit Honey Mosterdsaus.
Gebruik nu een spiraalvormige snijder of een strooksnijder om de courgette in courgettennoedels (zentisels) te maken of snijdt in dunne reepjes met een mes.
Verwarm een ​​pan op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de olijfolie met de groenten (paprika, courgette noedels, yamboon, wortel van selderij) toe aan de verwarmde pan gedurende 1 minuut.
De 6 opgeklopte eieren worden nu op een laag vuur aan de pan toegevoegd.
Voeg na 1 minuut koken de jalapeno en paprika toe met een snufje zout en peper. Verfijn het gerecht met koriander en serveer direct.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palmhartsalade met tomaat

INGREDIENTEN

  • 10 KERSENTOMATEN
  • 1 BLIKJE PALMHARTEN (425GR)
  • 1/2 RODE UI
  • 1 PREI
  • PETERSELIE
  • 1 THEELEPEL ZEEZOUT
  • BEREIDEN: 5 MINUTEN
  • PERSONEN: 4

Zorg dat de palmharten goed uitgelekt zijn en snijdt deze in plakjes. Breng dan op smaak met zeezout.
Snijdt de tomaatjes en ui. Hak de prei fijn.
Kleed je aan met een dressing naar keuze en garneer met gehakte peterselie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Olijven salade

INGREDIENTEN

  • ZWARTE OLIJVEN
  • SLA
  • TOMAAT
  • GEROOKTE TOFU
  • TASTY TOSCANA SAUS
  • BEREIDEN: 10 MINUTEN
  • PERSONEN: 2

Deze simpele maar smaakvolle salade is heerlijk en snel te bereiden.
Voeg bovenstaande ingrediënten toe aan de sla en maak dit gerecht compleet met een heerlijke Tasty Toscana saus!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aardappel avocado salade

INGREDIENTEN

  • 600 GR AARDAPPELEN
  • 1 LIMOEN
  • 2 AVOCADO’S
  • 2 EETLEPELS OLIJFOLIE
  • 2 CHILI PEPERS
  • 1 BOSJE KORIANDER
  • 1 SNIJSLA
  • BEREIDEN: 15 MINUTEN
  • PERSONEN: 4

Schil, was en snijdt de aardappelen.
Kook de aardappelen vervolgens in een pan met kokend zout water gedurende 10 minuten en laat deze hierna uitlekken.
Halveer de avocado’s, pel ze voorzichtig en snijdt de avocado’s in blokjes.
Pers het sap van de limoen en besprenkel de avocado met 2 eetlepels limoensap.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de bakplaat in met 1 eetlepel olijfolie.
Leg de gekookte aardappelen op de plaat in een hete oven op een middelhoog rooster gedurende 20 minuten tot ze goudbruin zijn.
Was de slabladeren. Halveer de chili pepers en snijdt in dunne reepjes. Voeg overblijvend limoensap toe.
Meng alle ingrediënten met elkaar en de dressing naar keuze. en garneer met korianderblaadjes.